• Bliv pilot

   Bliv pilot

   Bliv pilot, fordi svæveflyvning er fedt! Som svæveflyvepílot får du oplevelser, sport og...

   Read More

ImageKolding Flyveklub er den femte ældste svæveflyveklub her i landet. Grundlaget for klubben blev skabt d. 9. februar i 1937, hvor en mindre gruppe bestående af Willy Chr. Jensen, Ole Johansen, Gunnar Jensen, Ervind Schultz og Kai Deuleran stiftede foreningen Kolding Svæveflyve Klub (KSK) med tilholdssted på propriotær Bruun´s marker syd for Kolding.a

 


I 1939 indledte man et samarbejde med en gruppe motorflyvere fra Kolding og ændrede derfor navnet til det mere dækkende Kolding Flyve Klub (KFK). Bagrunden var en svag økonomi og et fælles ønske om en egen flyveplads i nærheden af Kolding. Klubben lejede herefter en mark ved Spjarup 2 km nordvest for Egtved. Her fløj man indtil 27. september 1940 hvor al svæveflyvning uden for Sjælland blev forbudt. Så reelt fik man kun ét års flyvning ud af alle anstrengelserne.

Samarbejdet stoppede efter krigen og man ønskede igen at vende tilbage til det oprindelige navn Kolding Svæveflyve Klub.

I perioden indtil 1963 fløj man fra forskellige steder, dog hovedsageligt fra flyvepladsen i Vandel.

I 1958 slog svæveflyveklubben sig sammen med motorflyveklubben og ændrede navn tilbage til Kolding Flyve Klub. I 1963 lykkedes det i fællesskab at få en egen flyveplads 2 km sydøst for Vamdrup. Her fløj man indtil 1968.

Klubbens svæveflyverfraktion flyttede i 1969 ud til de nuværende egne faciliteter ved Gesten 10 km nord for Vejen. Motorflyvefraktionen var gået i opløsning, men alligevel valgte man at fortsætte med navnet Kolding FlyveKlub.

Klub Kalender

Ingen begivenheder

Klub Begivenheder

  •  

   24/2 2018

   Generalforsamling

    

   17/3 2018

   Standerhejsning

    

   21/4 2018

   Introdag

Login for medlemmer

No result...
Joomla templates by Joomlashine